Sajtóközlemény – Rangsorok

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Szavaztak az ápolók elkészült a legjobb iskolák és munkahelyek rangsora

Budapest, 2017.05.11. Az év legjobbja a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Lorántffy Zsuzsanna Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma ápolóképzése, a legkedveltebb munkahely pedig az Uzsoki Utcai Kórház Tüdőgondozója lett.  A két listát az ápolók értékelései alapján a Healers  állította össze, ezzel is ünnepelve az Ápolók Nemzetközi Napját, melyet világszerte május 12-én tartanak.  

“Az elhivatottságon túl a jól működő munkahelyi közösségek jelentik a legnagyobb megtartó erőt a magyar ápolók számára: közel háromnegyedük szerint jó  vagy kiemelkedő a saját osztályán dolgozó team. A megkérdezettek 97%-a stresszesnek találta a munkáját, ezért is fordítunk kiemelt figyelmet a mindannyiuk számára elérhető rekreációs lehetőségek népszerűsítésére” – mondta Németh Franciska ápoló, a healers.hu alapítója.

Az oktatásért csak a tanulók egyötöde fizet. Többségük elégedett az iskolájával, 43% kiválónak, további 30% jónak tartja a képzést, amit elvégzett.

Nem volt nagy különbség a legjobb három tanintézmény között a tanulók véleménye alapján, de az egyetlen közel maximum pontszámos értékelést a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Lorántffy Zsuzsanna Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma  ápoló képzése kapta.

“Megtisztelő megbecsülést jelent jelenlegi és volt diákjaink, a ma aktív ápolóinak pozitív véleménye. Büszke vagyok kollégáim és  kórházi oktatóink munkájára, amit a profizmus, az empátia és a szakmai elhivatottság jellemez. Mindezt alátámasztja jelenlegi elismerésünk, illetve a számos országos versenyen elért előkelő helyezésünk” – mondta Pocsainé Varga Veronika, az intézmény igazgatója.

Kifejezetten elégedettek az Uzsoki Utcai Kórház Tüdőgondozójában dolgozó ápolók: a stresszt kezelhetőnek, a csapatot és a vezetőséget kiemelkedően jónak tartják.

Laczó Erika vezető asszisztens azt mondja : “Ennél szebb ajándékot az Ápolók Nemzetközi napjára nem vártunk. Ez egy olyan visszacsatolás, amely azt sugallja, valamit jól csinálunk. Szerethető munkahelyünk van, jó a légkör, talán az átlagosnál jobban is számíthatunk egymásra. A szakmai színvonal nagyon fontos. A Kórháztól minden segítséget megkapunk, jól érezzük magunkat a munkahelyünkön.”