A Bébioroszlán

Anyuka vagy? Mi a történeted?

IMG_1336Vannak a tervezett babák. Esküvő után a várakozás, hogy vajon ebben a hónapban sikerül-e, folsav meg terhesvitamin, készülődés az áldott állapotra, ráhangolódás, rendezett gondolatok, ideális körülmények. Máshol meg van a semmiből jött döbbenet, az elmélkedés hogy ez vajon hogyan lehetséges, honnan jött ő egyáltalán és miként kell megoldani ezt a hirtelen felmerült sokmindent, és -illúzióromboló, tudom- bizony pánik is van.

Van a váratlan eseményektől mentes, már-már mesébe illő várandósság, mikor olyan boldog vagy hogy szinte még a rosszulléteket is élvezed, megélsz minden pillanatot és már előre érzed a babaillatot a tökéletesen berendezett gyerekszobában, és van amit még te is úgy hívsz, hogy terhesség, ami -ha nincs szerencséd- még ráadásul veszélyeztetett is, az ügyeletre rohangálás, a szigorú ágynyugalom és a teljes kiszolgáltatottság, mikor szép lassan  önmagad árnyékává válsz és azt hiszed, innen már nem lehet nyerni.

Van szülési terv, apás szoba, dúla, halk zene és félhomály, jógalégzés, jóleső izgalom és végül a katarzis, meg van a rettegés az ismeretlentől, megsemmisítő fájdalom és minden elképzelést alulmúló kórházi körülmények, és egészségügyi bonyodalmak, amikre rémálmaidban sem gondoltál.

Van szelíd ismerkedés, rózsaszín felhők az első hetekben, a csoda amire mindig is vártál, és van az igazi, kialvatlan, végkimerült gyermekágyas horror, amikor pofáncsap mindaz, amiről valahogy mindenki elfelejt beszélni, hiszen neked kötelességed úszni az örömkönnyekben – te pedig néha már arra gondolsz, hogy halkan becsukod az ajtót magad mögött, és szépen itthagyod ezt az egészet, örökre.

Van viszont, ami többnyire mindenkinél egyforma: van a világ és vagy te, és most már van Ő is – és ezt soha, semmi pénzért nem csinálnád vissza.

IMG_1304

Leo 2017. 07. 17.-én született,  és igen, én vagyok az anyukája. 🙂  További GYIK:  továbbra is ápoló maradok és így is elkezdem az iskolát. Igen, tisztában vagyok velem hogy mire vállalkozom. 🙂  Nem, nem csinálok babablogot ebből a blogból, de lehet hogy lesz 1-2 poszt arról, hogy milyen is az ápoló anyukák élete. Ha van még kérdés, keressetek bátran. :))

Szerző: Németh Franciska