A Mester

Mindannyiunk életét meghatározzák a mestereink. Különös kapcsolat ez, néha csak napokig, máskor évekig tart. Sokféle mesterünk lehet: a természet, a gyermekünk, a társunk, néha pedig emberileg és szakmailag is kimagasló tanítók. Szerencsések vagyunk, hogy tanulhatunk tőlük. az egyik legszeretettebb mesteremtől búcsúzom.

Gabi

Régen mindig az uszodában találkoztunk. Örökké mosolygott és végtelenül kedves volt – ennyi maradt meg bennem óvodás gyerekként. A szüleim révén voltunk kapcsolatban, így amikor először szerettem volna kórházban dolgozni, egyből hozzá fordultunk segítségért. Rá való tekintettel ért az a megtiszteltetés, hogy segédápoló lehettem a Svábhegyi Állami Gyermekgyógyintézet Tüdőgyógyászati Osztályán. Személyesen vállalja a felelősséget értem – így mutatott be az ápolási igazgatónak.

Rengeteget dolgozott. Az első orvos volt, akitől azt láttam, hogy minden betegét, családjukkal együtt egyformán tisztelettel, türelemmel, és gyógyító derűvel kezelte. Bármilyen elfoglalt volt, készséggel fogadta a kérdéseim hadát, harmadszor is megmutatta a röntgenfelvételt, ha kértem. Mikor elbizonytalanodtam, mindig megerősített abban, hogy egészségügyi pályán a helyem. Olyan példát állított, ami a mai napig mindannyiunkat inspirál, akik vele dolgozhattunk.

Csodálatos Nagymama volt, a családja a világot jelentette neki. Ha száz évig élt volna is kevés lett volna ezen a földön.

Hálásan köszönök mindent. Isten veled, Gabi!

Dr. Stéger Gabriella emlékére

Szerző: Németh Franciska