Young smiling doctor standing in hospital with colleagues talking to patient in background

Nem tetszik az egészségügy? Javítsd meg!

“Te magad legyél a változás, amit a világban látni akarsz.” – Gandhi szavaival csak egyetérteni lehet. Nem vitatható, hogy az egészségügyben dolgozók megérdemlik az anyagi és erkölcsi megbecsülést, a jobb munkakörülményeket. De vajon mi, ápolók is mindent megteszünk, hogy verseny-, és akár tárgyalóképesek legyünk? Íme 6 téma, amire érdemes odafigyelni.


1. Fejlődés

Elvégezted az iskolát, elvileg már csak a kötelező továbbképzéseken kell részt venned. Ne ess abba a hibába, hogy a következő évtizedekben ez lesz minden, amit a szakmai fejlődésedért teszel! Járj konferenciákra, workshopokra, olvass az interneten, és légy naprakész! Ez a szakma az élethosszig való tanulásról is szól.
2. Nyelvek
Ne engedd meg magadnak azt a luxust, hogy nem beszélsz legalább egy idegen nyelvet társalgási szinten. A munkaerőpiacon mindenhol minimum elvárás a nyelvtudás, versenyképes fizetésért Neked is versenyképesnek kell lenned.
3. Networking
Egyrészt jó tudni, hogy nem vagy egyedül, másrészt itt a lehetőség, hogy hallasd a hangod! A közösségi média felületeket szakmai kommunikációra is használhatod. Itthon és külföldön is találsz olyan profilokat, amiket érdemes követned, és Te is megoszthatod a gondolataidat.
4. Rekreáció
Legyen prioritás, hogy odafigyelsz magadra! Tölts időt a családoddal, barátokkal, mozogj, pihenj, hallgass zenét. Még azoknak a lehetőségeknek is végtelen a száma, ahol pénzt sem kell költened, mégis ki tudsz kapcsolódni. Figyelj az egészségedre, és aludj nagyokat!
5. Kollegialitás
Soha ne pletykálj, és senkit ne bántalmazz a munkahelyeden (persze máshol se). Kiegyensúlyozott személyiséggel, egészséges önbizalommal ez a lehetőség jó esetben fel sem merül, de Te tegyél érte, hogy a munkahelyed élhető környezet legyen minden ott dolgozó számára. Légy csapatjátékos, és törekedj arra, hogy jó legyen Veled együttműködni.
6. Büszkeség
Légy nagyon büszke – van mire! Különleges és gyönyörű hivatásod van. Tudd, hogy mit ér a munkád, és akár az állami szférában, akár magánegészségügyben dolgozol, állj ki magadért, legyen szó bértárgyalásról, a teljesítményed értékeléséről, vagy bármilyen vitás helyzetről.

 

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE ITT!