Az új ápológeneráció szemléletformáló hozzáállása példaértékű

A MEDukáció első évadát egy különleges együttműködésnek köszönhetően készítettük el. A hartmann 20 éve van jelen magyarországon, innovatív cégként élen járnak az újító kezdeményezések támogatásában. Az oktatóvideókhoz kapcsolódóan Móricz János medical trainert kérdeztük.

Itt az ápolók új generációja! Nem csak a fiatalok tartoznak ide, hanem tanulók mellett az újító szemléletmódú, tapasztalt szakemberek is. Egyre nagyobb teret kapnak a médiában, sikeres influencerek, sőt még a tévéreklámokban is egyre több ápolót látunk! Tényleg újra presztízsszakma lesz az ápolás?

A médiában leggyakrabban az egészségügyet érintő negatív hírekkel találkozhatunk – munkaerőhiány, nozokomiális fertőzések, amputációk magas száma, hogy csak párat említsünk. Ezért is különösen inspiráló és örömteli olyan egészségügyi szakemberekkel találkozni és együtt dolgozni, legyen szó ápolókról, rezidensekről vagy orvosokról, akik felhívják a figyelmet a problémák gyökerére, és a nehézségek ellenére minden erőfeszítésükkel igyekeznek pozitív képet formálni az egészségügyi szakmáról. Szemléletformáló hozzáállásukra nagy szükség van, kitartásuk, elszántságuk példaértékű.

Szemléletformáló hozzáállásukra nagy szükség van, kitartásuk, elszántságuk példaértékű.

Mit jelent számodra az ápolókért (is) dolgozni?

Móricz János MSc Medical trainer HARTMANN

Móricz János MSc
Medical trainer
HARTMANN

Az ápolók nélkül nincs gyógyítás. Célunk, hogy megkönnyítsük a mindennapi munkájukat, egyúttal nagyobb biztonságot teremtsünk mind számukra, mind a betegek számára. Ehhez elengedhetetlenül fontos a jó kapcsolat, a szakmával való gördülékeny és intenzív együttműködés. Ez fontos a termékek megfelelő alkalmazása szempontjából is, vagyis, hogy azok valóban elérjék a céljukat és segítségükkel a betegek a gyógyulás útjára léphessenek.

Számos területen (pl. sebkezelés, fertőtlenítés, prevenció) kínálunk tréning lehetőségeket az egészségügyi dolgozók számára, szakmacsoportnak és tudásszinteknek megfelelően. Két éve indult az egyik legnépszerűbb kreditpontos képzésünk, a Sebkezelés Roadshow, amelyen az indulás óta már közel 1000 szakdolgozó vett részt. Neves előadókkal, országosan több helyszínnel,  térítésmentesen biztosítunk lehetőséget a szakdolgozók számára, hogy elméleti és gyakorlati ismereteiket bővítsék a sebkezelés és az ehhez kapcsolódó infekciókontroll területén.

Az ápolók nélkül nincs gyógyítás. Célunk, hogy megkönnyítsük a mindennapi munkájukat.

medukacio1

Miért álltatok a MEDukáció mellé? 

Innovatív cégként támogatjuk az olyan újító kezdeményezések megjelenését az oktatásban, amelyek a fiatalabb generációkat is sikeresen szólítják meg és igazodnak a megváltozott médiafelhasználási szokásokhoz.  Az interneten azonban rengeteg az információforrás, nehéz eldönteni, mi hiteles és elégíti ki megfelelő szakmai színvonalon az érdeklődést.

Innovatív cégként támogatjuk az olyan újító kezdeményezések megjelenését az oktatásban, amelyek a fiatalabb generációkat is sikeresen szólítják meg és igazodnak a megváltozott médiafelhasználási szokásokhoz.

Több online felületet támogatunk (például egy betegedukációs és szakmai információs oldalt a sebkezelésről), illetve hoztunk már létre annak érdekében, hogy az ápolói szakma a lehető legrövidebb úton, egyszerűen, célzott és hiteles információkhoz juthasson (mint például a kézhigiénés complience fejlesztését támogató edukációs oldalunk)  A betegeknek szóló felületeink mindenki számára elérhetőek, a szakmai tartalom pedig regisztrációt követően folyamatos szakmai támogatással egészül ki.

 Hogyan lehet egy ápoló innovatív?

Szakmai szervezetekkel való szoros együttműködésünk célja, hogy az egyre növekvő betegállomány az annál sokkal lassabb ütemben növekvő ápolói létszámmal megtalálja a közös utat. Az innovatív eszközök alkalmazása nem csak az emberi erőforrás leterheltségének csökkentésére nyújthat megoldást, hanem a betegbiztonság javításában is jelentős eredmények érhetők el. Ehhez kiemelten fontos, hogy az ápolók maguk is nyomon kövessék és beépítsék a mindennapi gyakorlatba a különféle fejlesztések adta új lehetőségeket. Ennek megkönnyítésére és az innovatív eszközök elérhetőségének megteremtésére különösen nagy gondot fordítunk.

frame_8067

A Hartmann 20 éve van jelen Magyarországon és a kezdetektől élen jár az innovatív termékek és technológiák terjesztésében. Olyan megoldásokat kínálunk, mint például a 2017-ben az év új innovatív kötszerének választott HydroClean plus (‘Most Innovative New Dressing’ at Journal of Wound Care Awards 2017 due to its unique Rinsing-Absorption Mechanism), vagy az általunk fejlesztett KITÁR alkalmazás, amely egyszerűbbé és hatékonyabbá teszi az infekciókontroll folyamatát.

Ez év márciusában – a 200 éves Hartmann évfordulóhoz kapcsolódóan – szakdolgozói pályázatot hirdetünk meg, melynek középpontjában az innováció és a betegbiztonság áll.

A jelentkezés módjáról és a pályázattal kapcsolatos részletes információkról (témák, díjazás, feltételek és határidő) a Healers felületein is hírt fogunk adni.