face_wash

5 sminktipp egy 12 órás műszakhoz

Az egészségügyben dolgozni néha sportteljesítménnyel ér fel, annyi akció szorul egy napba. Még ha Te bírod is az iramot, lehet, hogy a sminked kevésbé ellenálló, de semmi gond, segítünk! Eláruljuk mit és hogyan használj, hogy az arcod egész nap üde legyen még a legpörgősebb műszakban is.

  1. Alapok. face-wash-cA jó smink az egészséges bőrrel kezdődik. Ugye nem kell mondanunk, hogy aludj eleget, fogyassz elég folyadékot, figyelj oda a táplálkozásodra, mozogj rendszeresen, és ne dohányozz? És mindig mosd le a sminked, tisztítsd a bőröd, radírozd hetente az arcod, és persze hidratálj. Ezek az unalomig ismert szabályok a jó smink legfontosabb kellékei.
  2. Előkészítés. Ha nem szeretnél csalódni, készülj úgy, hogy a nap folyamán egyszer sem lesz lehetőséged sminket igazítani. A másik alapvetés, hogy egészségügyi dolgozóként természetes megjelenésre törekedj: a füstös szem és a piros rúzs nem való a kórházba. alverde-duo-concealer--10005704_B_PKezdd a napot /vagy éjszakát/ arctisztítással, hidratálással, ajakápolóval és valami hatékony fegyverrel a szem alatti karikák és táskák ellen – egy koffeines szemkörnyékápoló csodákra képes. Ilyen az Alverde Duo Concealerje, vagy a Fast Response Eye Cream a MAC-től.
  3. Arc. Könnyű termékekben gondolkozz. Hiába alapozol tökéletesen reggel, estére nem lesz friss az arcod, és a bőröd sem lélegzik megfelelően a festékréteg alatt. Válassz egy jó BB vagy CC krémet, a bőrhibákat fedd el gondosan eldolgozott korrektorral. Egy kevés púder szépen mattít, és fixálja az egyenletes arcszínt. landscape-1435690168-blush-makeupBarátkozz meg az arcpirosítókkal, ha eddig nem tetted, de a krémes kiszerelés kevés lesz: egy hosszú napot inkább a por alapú pirosítók bírnak majd ki.
  4. Szemek. A szemhéjadra legfeljebb egy, természetes színt használj. Itt viszont a porok azok, amiket nem javaslunk, rövid idő alatt össze fognak csúszni, ezért valami szupertartós megoldásra van szükséged: ilyen például a Maybelline Color Tattoo Szemhéjfesték, amely akár 24 órán át bírja a gyűrődést. color-tattoo_barley-branded_pack-shotHa szeretnéd még jobban kiemelni a tekinteted, használj fekete vagy barna színű, és persze szintén tartós szemhéjtust. Ne feledkezz meg a szempillaspirálról sem.
  5. Ajkak. Ahogy fent is írtuk, a feltűnő színek nem valók  a kórházba, így az előkészítés után természetes színt válassz. imagesAzonban ha szeretnéd egy kicsit feldobni az arcod, a rózsaszín vagy barack színek halvány árnyalatait bátran használhatod.

 Szerző: Németh Franciska