coffee-mug

Az ápoló és a kávé kapcsolatának evolúciója (gifekben!)

Egy dolog biztos: az ápolás megváltoztatja az embereket, többféleképpen, mint meg tudnánk számolni. És természetesen a tapasztalatok, a leckék, a győzelmek és vereségek is különbözőek. Drasztikusan. Ugyanakkor van egy, a hivatáshoz köthető változás, ami az ápolók 99,9 százalékánál felfedezhető: az egyre jobban elhatalmasodó kávéfüggőség.

Fedezzük fel együtt a  fejlődés egy tipikus útját.

1. szint – Az ápolóképzés előtt

Biztos azt mondanád, hogy tulajdonképpen szereted a kávét. De ezalatt inkább a megszokott csokis sós karamelles frappucino-d értendő. Van néhány barátod, aki feketén issza a kávét, sőt, egyszer te is kipróbáltad:

És később még egyszer:

Ám végül úgy döntöttél, megmaradsz a jól bevált, desszertnek is beillő ízeknél, amiket ismersz és szeretsz. Annál a fajtánál, aminek tejszínhab van a tetején, és esetleg még csokireszelék is.


2. szint – elkezded az iskolát

Hivatalosan is belevetetted magad a mély, sötét verembe, amit ápolóképzésnek hívnak, és a feladataid mennyisége finoman szólva is hideg zuhanyként ér. Ezen a ponton kénytelen vagy elgondolkodni, hogy a frappucino alkalmas -e arra, hogy biztosítsa a túlélésed, egyrészt mert nincs kéznél, másrészt ha négyet megiszol egy nap, garantált az anyagi csőd. Így kénytelen vagy beismerni, hogy valamit tenned kell.

Elhatározod, hogy adsz még egy esélyt a jó öreg kávénak (extrák nélkül!).  Az eredmény? Meglepő, de egész rendben van.


3. szint – az első félév felénél

Most, hogy már tudod hogy képes vagy egy egész kávét meginni (16 cukor nélkül), elhatározod, hogy  következő vizsga előtt feltankolsz. Kis ráhangolódás és egy nagy bögre kávé után megérkezel a TANULÓZÓNÁBA.

El sem tudod képzeli, hogy tudtál ennyi ideig frissen főzött kávé nélkül élni. Mennyi mindent vihettél volna véghez…


4. szint – az első félév végén

Ezen a ponton a dolgok elkezdenek megváltozni. Lassan de biztosan elhatalmasodik a kávéfüggőséged. Annyira, hogy  már egy ilyen reggeli rutin sem tűnik furcsának:


5. szint – a záróvizsgák

Végigcsináltad a képzést, de a győzelmet nem adták ingyen. Mostanra egy-egy kisebb koffeintúladagolás a mindennapok része.

Próbáltad ugyan visszafogni magad, de az elvonási tünetek megjelenésekor kicsit nyűgössé váltál:

Valamiért az energiád is elfogyott…

Így aztán ez történt:


6. szint – 8 hónapja dolgozol

A kávé hivatalosan is bizonyos étkezések helyébe lépett. Néha ez a reggelid:

Néha az ebéded:

És olykor a vacsorád:


7. szint – ma

Jóban és rosszban, te és a kávéd egy csapat vagytok. Igen, néha kicsit bepörögsz a koffeintől:

És időnként gondjaid vannak az elalvással:

De legtöbbször a kávéd csak azt a kis extra löketet jelenti, amitől könnyebben csinálod végig a napot, és ami segít, hogy gyorsan eljuss a “Hajrá!”-ig a nulláról…

… hogy igazán nagyszerű dolgokat vihess véghez.

Ezért zárásként csak annyit mondunk: kedveljük a párosotokat. Kívánjuk, hogy a bögréd legyen mindig tele, és hogy messziről ki tudd szúrni a koffeinmentes kávét.

Forrás: Scrubs