nurseheart

5 inspiráló üzenet leendő ápolóknak a záróvizsgák előtt

Mindjárt itt a május, és egyben a vizsgaidőszak kezdete a jövő ápolóinak, ami a nagy nyomás mellett sokakban kétségeket is ébreszt: tartanak a megmérettetéstől, a sikertelenségtől, és van akiben még az is felmerül, hogy egyáltalán érdemes -e küzdenie ezért a képesítésért. Következzen néhány erőt adó gondolat, motivációként a következő hetekhez.

1. Sebők Erika, az Ápolónő blog szerzője
“Akik most vizsgák előtt állnak, már betekintést nyerhettek az ápolók világába a gyakorlatok során. Így az is kialakult bennük: maradnak, vagy pedig mennek. Akik maradnak, azok erre születtek, és én hiszem, hogy eljön az az idő, mikor érezhetik a megbecsülést is. Lassan 30 éve vagyok nővér, egy percre sem bántam még, hogy ezt a hivatást választottam. A számtalan nehézség mellett rengeteg csodás pillanatot kapok a mai napig, és ahogy én szoktam mondani: A legemberibb hivatás, ami a világon létezik.”

A legemberibb hivatás, ami a világon létezik.

 

2. dr. Stéger Gabriella, a Heim Pál Gyermekkórház főorvosa, pulmonológus szakorvos
“Aki az egészségügyben dolgozik, az nem pénzt akar keresni, hanem hivatást választ, ez évek óta így van. Az embereken segíteni a legnemesebb dolog még ma is. Ha mindenki elmegy, itt hagyjuk hazánkat, ki gyógyítja gyerekeinket, mi marad Magyarországból? Sajnos ezek nem nagy szavak, ez a valóság!

A Ti kezetekben, a fiatalok kezében a jövő.

A ti kezetekben, a fiatalok kezében a jövő, és nem megfutamodni, külföldre menni kéne, hanem itt harcolni a jobb lehetőségért, összefogni a jövőnkért!”

 

3. Mezei Andrea, a PAF Az emberibb egészségügyért alapítvány alapítója
“A PAF Az emberibb egészségügyért alapítvány alapítójaként szeretettel gondolok rátok és nagyon drukkolok Nektek, hogy sikeres záróvizsgát tegyetek. Nagyon nagy kincs ma Magyarországon, hogy Ti jöttök, hogy új élettel töltitek majd meg a kórházakat.

Nagyon nagy kincs ma Magyarországon, hogy Ti jöttök, hogy új élettel töltitek majd meg a kórházakat.

Köszönet érte, hogy ezt a nehéz, ám nagyon szép segítő szakmát választottátok. Mi, a PAF Alapítvány önkéntesei, trénerei, orvosok, ápolók, coach–ok, tréningekkel, fejlesztési programokkal abban igyekszünk majd Nektek segíteni, hogy soha ne legyetek egyedül a nehéz helyzetekben, hogy könnyebbek legyenek a hétköznapok, hogy az egymást segítő csapatmunka eredményeként ne fáradjatok bele a napi kihívásokba. Tudjuk, hogy mire vállalkoztok és azt is, hogy milyen küzdelmek vannak ma az egészségügyben. Legyetek magabiztosak, bízzatok magatokban, és abban, hogy egy jó és pozitív csapat vár majd rátok leendő új munkahelyeteken. És azok a betegek, kiszolgáltatott emberek, akiknek néha egy jó szó vagy simogatás ez egész napjukat bearanyozza. És emlékezzetek mindig arra, ami a PAF szlogenje: „Az orvos kezel, a kapcsolat gyógyít.” –legyetek Ti a gyógyító kapcsolat!”

 

4. Szabó Erika, színésznő
“Költő, színész, pap vagy ápoló nem azért lesz az ember, mert ez a világon a legelismertebb szakma, vagy mert sokat lehet vele keresni, hanem mert nincs más választása, ez a hivatása és ennek a hívásnak nem tud nem eleget tenni… így hát egy kalappal a vizsgákhoz! 🙂

… egy kalappal a vizsgákhoz! 

 

5. dr. Mona Tamás, gyermeksebész szakorvos, a Szent János Kórház Gyermeksebészeti és Traumatológiai Osztályának osztályvezető főorvosa
” Amit választottatok, az egyszerre hivatás és munka. Szép hivatás, de nehéz munka. Persze vannak sokkal jobb munkák, de szebb hivatás alig képzelhető el. Minden reggel korán kelni, hogy időben beérjetek, nehéz munka. Egész nap, akár 12 órában beteg embereknek, akár gyerekeknek is segíteni, hogy gyógyuljanak, felemelő hivatás. A nap végére úgy érzitek, hogy nagyon nehéz munka, és az is. Hazafelé utazva, átgondolni a napot, rájöttök, hogy nagyon szép hivatás a tietek. Rámosolyogni egy idős betegre, amikor egy pohár vizet kér tőletek, hivatás. Pár órával később kivenni alóla az ágytálat, utálatos munka. Megszúrni egy gyereket, vagy kötözésnél fájdalmat okozni szükséges rossz, de munka. Utána egy mosollyal, vagy matricával megmosolyogtatni őket, hivatás. Átvenni a fizetési papírotokat, valóban nem kifizetődő munka, ugyanerről beszélgetni a barátnőkkel már hivatás.Mérlegelni kell! Válasszátok a hivatást, és akkor a munka megy magától!”

Válasszátok a hivatást, és akkor a munka megy magától!

5 inspiráló üzenet leendő ápolóknak a záróvizsgák előtt” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.