nurse power

Nyílt levél a nehézségekkel küzdő ápoló tanulóknak

 Emlékezz, miért választottad ezt a pályát!

Kedves Ápoló Tanuló,

Még csak most kezdődött el a második félév, de mint  “szintén zenész” (azaz ápoló tanuló), tudom hogy az iskola máris tonnányi tanulnivalóval, vizsgákkal, előadásokkal, gyakorlatokkal és házi dolgozatokkal árasztott el. Akár még csak a felvételire készülsz, és biológiából, kémiából, nyelvekből vagy bármilyen szükséges tárgyból próbálsz majd leérettségizini, vagy már benne is  vagy a képzésben, ugyanúgy azt tapasztalhatod, hogy ez a tavaszi félév nagyon sok munkát jelent majd.

Már látod is magad előtt, amint végtelen órákat töltesz a könyvek felett a következő hónapokban, mert tudod, hogy milyen komoly kihívás előtt állsz.  Már tudod, milyen stresszes lesz majd, mikor 2 házidolgozat-leadásod és 3 vizsgád lesz egy héten belül. A második félév máris azt kezdi éreztetni veled, hogy nem biztos, hogy képes vagy végigcsinálni még egy hasonlóan nehéz időszakot.

Látod majd, hogy a más szakokon tanuló barátaid milyen kevés feladatot kapnak, és irigykedni kezdesz. Beismered vagy nem, de fogadok hogy néha azt kívánod, bárcsak ne az ápoló képzést választottad volna…

Hát tessék, néhány tanács neked, kedves ápoló-gólya: Meg tudod csinálni. Okkal döntöttél úgy, hogy ápoló képzettséget szeretnél szerezni. Minden alkalommal, mikor kételkedni kezdesz a döntésedben, jusson eszedbe, miért választottad ezt a csodálatos hivatást.

Emlékezz, mennyire lelkesedsz a leendő munkádért. Gondolj arra, hogy egy nap te segítesz majd  valakinek, hogy jobban érezze magát, ha megbetegedett. Látni majd rajtad az elszántságot és főképp az elhivatottságot. Egy nap nagy hatással leszel majd egy beteged életére. Gondold csak végig ezeket, és hidd el, hogy meg tudod csinálni.

Csak a legjobbakat kívánom neked erre a félévre. Eljön a nap, amikor minden álmatlan, tanulással töltött éjszaka és a rengeteg stressz is megtérül, megígérem.

Szeretettel,

Egy sorstárs ápoló tanuló

Szerző:  Grace Farrelly – ápoló tanuló és futballista a St. Ambrose University-n. Kutyabolond, Netflix függő, elsősegélynyújtó és barkácsmester.

Forrás: https://www.theodysseyonline.com/open-letter-the-struggling-nursing-student