100 napos Egészségkihívás

Az Országos Kórházi Egészségkihívás abban szeretne segíteni Neked, hogy minél jobb testi és lelki egészségi állapotot érj el, és azt meg is őrizd. 

Az egyedülálló, egész országra kiterjedő program nem titkolt célja, hogy felhívja a kórházi dolgozók egészségének fontosságára a figyelmet, és akitivitásaival ösztönözze őket a kis változásokkal is elérhető egészséges életmód felé. A program kiemelt figyelmet fordít a táplálkozás, fizikai aktivitás és a mentális egészség területeire.

A kórházi dolgozók fizikai és mentális egészségének támogatása, a dolgozók egészségmagatartásának javítása, kiemelten a rendszeres örömteli testmozgás elősegítése és a mentális egészség támogatása rendkívül fontos”- vallja Dr. Velkey György János, a Magyar Kórházszövetsége elnöke, aki maga is  nemrégiben futotta le élete első maratonját, a Bethesda Gyermekkórház futócsapatával felkészülve.

A kórházi dolgozók 5 fős csapatokban jelentkezhetnek a programra, ahol egyéni és csapat szinten kapnak majd meghatározott tematika mentén felépített, heti rendszerességgel teljesítendő, az egészségüket támogató kihívásokat, feladatokat.

Az egészségkihívás nem sportprogram, nem igényli, hogy radikálisan változtass a mindennapi rutinodon, és extra anyagi ráfordítás sem szükséges hozzá. A szervezők a program kialakítása sorábn figyelembe vették, hogy a leendő résztvevők munkaterhelése magas, és éppen ezért a kis odafigyeléssel elérhető eredményeket helyezik fókuszba.

Hetente állandó kihívások, illetve új egyéni és csapatfeladatok várnak a résztvevőkre, akik eredményeiket a program felületén rögzítik majd. A programról a Healers felületein is folyamatosan hírt adunk majd!

Kik vehetnek részt az egészségkihíváson? A hazai fekvőbeteg ellátó intézmények dolgozói.

Meddig lehet jelentkezni? A jelentkezési határidő 2024. március 14.

Hol lehet jelentkezni? A programra az alábbi linken tudnak jelentkezni a kórházi dolgozók: https://egeszsegkihivas.korhazszovetseg.hu/

A 100 napos Országos Kórházi Egészségkihívás a Belügyminisztérium Egészségügyért Felelős Államtitkársága támogatásával az Országos Kórházi Egészségfejlesztési Program során valósul meg.

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Sürgősségi vitaminbomba

15. 000 doboz  prémium vitamint kap 5.000 sürgősségi betegellátásban dolgozó ápoló a Magyar Kórházszövetség közvetítésével az Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából. A rekordösszegű, összesen 60 millió forintos támogatás egyik legfontosabb üzenete, hogy az ápolók lássák: gondol rájuk az adományozó és a Kórházszövetség, nincsenek egyedül a problémáikkal.

Szépség & Stílus

Cute teszt

Nemrég debütált Magyarországon a trendi, fiatalos munkaruha márka, a Cute! Teszteltük az egyik szettjüket, melynek segítségével a megjelenésed is olyan profi lesz, mint a munkád.